Składniki ( 2 osoby):
- cała pierś z kurczaka ok. pół kilograma
- 3-4 duże plastry świeżego ananasa
- 1 duża czerwona cebula
- 1 avocado
- mix sałat ze szpinakiem lub sam szpinak
- oliwa, pieprz ziołowy, sól, ostra papryka, czosnek
- prażone pestki dyni
- 6 łyżek oliwy
- łyżka musztardy
- łyżka miodu
- łyżka soku z cytryny
- pieprz
Pierś z kurczaka zalewamy marynatą z oliwy, czosnku, pieprzu , soli oraz ostrej papryki, odstawiamy na kilka godzin, jeżeli mamy czas. Cebulę i avocado kroimy w kostkę, mieszamy z sałatą. Kurczaka grillujemy z obu stron na złoty kolor, to samo robimy z ananasem.
Inny wariant to zrobienie łagodnego kurczaka i zamarynowanie ananasa na pikantnie.
Zamiast grzanek podałam grissini o smaku rozmarynu.
Smacznego!
E.
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 2800 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników, którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu.
Serdecznie zapraszamy! :-)