PASTA/ SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Szybka i prosta pasta z tuńczyka. Najlepiej smakuje po kilku godzinach od przygotowania, kiedy już przejdzie smakiem. Ja zawsze wybieram tuńczyka w sosie własnym, ten w oleju jest zdecydowanie za tłusty.
Składniki:
- puszka tuńczyka
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 mała, czerwona cebula
- 15-20 zielonych oliwek, faszerowanych papryką
- 1/3 lub 1/2 opakowania sera feta
- pieprz, sól
- opcjonalnie łyżka majonezu
Jajko, ser feta, cebulę, oliwki drobno kroimy i dodajemy do odsączonego tuńczyka. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie łyżką majonezu. Taka pasta świetnie smakuje na ciepłych, czosnkowych grzankach.
Dodatkowo robię mus z 1 avocado. Avocado obieramy, blendujemy i doprawiamy.
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz