wtorek, 7 stycznia 2014

ŚNIADANIOWA PASTA JAJECZNA

Wszelakim sklepowym, chemicznym  smarowidłom typu pastella mówimy NIE :) Pasta jajeczna jest ekspresowa w przygotowaniu, a jej smak jest o niebo lepszy od gotowych, sztucznych past tego typu. W zasadzie przepis na taką pastę jest prawdopodobnie zbędny ale  warto przypomnieć o tym, że czasem lepiej przyrządzić coś samodzielnie.
Składniki:

  • 3-4 jajka
  • szczypiorek, ewentualnie czerwona cebulka
  • pieprz ziołowy, sól
Jajko gotujemy na miękko, obieramy ze skorupki i miażdżymy widelcem lub blenderem ( w zależności jaka konsystencję chcemy uzyskać). Dodajemy szczypiorek/ cebulkę i doprawiamy do smaku. Do takiej pasty możemy dodać również boczek, pomidorka .... 
E.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz