GUACAMOLE- AVOCADO DIP
Guacamole to świetny dodatek do nachos, pieczywa oraz inny dań, przy czym bardzo szybki w przygotowaniu. Pamiętajmy, aby do guacamole wybierać te bardziej dojrzałe avocado, z ciemniejszą skórką. Możemy zrobić łagodną wersję tego dipu lub ostrzejszą, dodając chilli/ jalapeno.
Składniki:
- 2 szt. avocado
- 1 mała czerwona cebula/ 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
- 2 łyżki soku z limonki/cytryny
- 1 pomidor ( wyczyszczony z pestek,obrany i pokrojony w kostkę)
- pieprz, sól do smaku
- ząbek czosnku też jest mile widziany
- kolendra !
Wszystkie wyżej wymienione składniki mieszamy ze sobą. Avocado możemy pokroić na drobne kawałki bądź użyć tłuczka do ziemniaków. Składowe dipu muszą być widoczne. Ważne, żeby nie nabrało konsystencji musu . Mieszkając w Nowym Jorku usłyszałam, że guacamole bez kolendry to nie guacamole :)
Smacznego!
E.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz