Paula mówiła, że krem z groszku „jest normalnie przepyszny":) No to zrobiłam. Jak każdy krem jest bardzo łatwy i szybki w przyrządzeniu. O tej porze niestety posiłkowałam się groszkiem mrożonym, ale smak ciągle przyjemny. Zupa jest delikatna w smaku (wyjątkowo nie dopieszczałam jej ostrą papryką), świetnie sprawdzi się jako dziecięcy obiad.
Składniki (4 porcje):
- opakowanie zielonego groszku ( 450 g)
- 0,8 l dowolnego bulionu
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- łyżka lub dwie masła
- kilka gałązek tymianku
- pieprz ziołowy i sól
- groszek ptysiowy
- opcjonalnie ser, śmietana
Smacznego!
E.
Super przepis :-) ja właśnie robilam sobie paste z groszku do kanapek :-)
OdpowiedzUsuńPasta z groszku...trzeba będzie spróbować ;) pozdrawiam
Usuńświetna zupa, a przy tym jaki fajny kolor ma ;)
OdpowiedzUsuńKocham zielone warzywa, w tym groszek <3
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :D
zapraszam do mnie: http://healthy-dreams.blogspot.com/