sobota, 26 października 2013

KREM MARCHEWKOWY Z NUTKĄ PIKANTERII

Dziś co prawda mam dzień lenia wiec nie gotuję. Ową zupkę przygotowałam 2 dni temu. Krem z marchewki jest bardzo syty i pożywny, a do tego przygotowuje się go w ekspresowym tempie.Podane proporcje są na 2 miski zupy. 
Składniki : łyżka masła, 1 średnia cebula, 2-3 ząbki czosnku,3 duże marchewki, sól, pieprz, ostra papryka (peperoncino) , ok. 600 ml bulionu warzywnego. 
Cebulkę i czosnek podsmażamy na masełku, dodajemy pokrojoną marchew. Wszystko zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy i doprawiamy do smaku.
 Moja zupę serwowałam z szynką parmeńską, która uwielbiam. Wersja wegetariańska jest z dodatkiem prażonych pestek słonecznika lub orzechami włoskimi. 
Pyyyyszności :)
E.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz