E.
wtorek, 3 września 2013
GRILLOWANA RYBA Z CUKINIĄ I POMIDORKAMI CHERRY
Po wczorajszym tak samo smacznym, jak kalorycznym obiadku wypadałoby przyrządzić coś w wersji light. Zatem na talerzu wylądował mintaj. Jest to ryba stosunkowo chuda, filet 100 g. to ok. 80 kcal. Do zrobienia marynaty użyłam 2 łyżek oliwy i sosu sojowego, kilku kropel soku z cytryny, drobno posiekanego czosnku i świeżego tymianku. Jako dodatki wybrałam moją ulubiona cukinie i pomidorki cherry. Wszystko grillowałam ok. 15 minut. Do zrobieni lekkiego grillowanego obiadu nie musimy od razu zaopatrywać się w grill elektryczny. Ja używam patelnie grillowej, która została kupiona w ikea. Nadaje się ona do każdego typu płyt i kuchenek.
E.
E.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz