wtorek, 7 stycznia 2014

PASTA/ SAŁATKA Z TUŃCZYKA

Szybka i prosta pasta z tuńczyka. Najlepiej smakuje po kilku godzinach od przygotowania, kiedy już przejdzie smakiem. Ja zawsze wybieram tuńczyka w sosie własnym, ten w oleju jest zdecydowanie za tłusty.
Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 mała, czerwona cebula
  • 15-20 zielonych oliwek, faszerowanych papryką
  • 1/3 lub 1/2  opakowania sera feta
  • pieprz, sól
  • opcjonalnie łyżka majonezu
Jajko, ser feta, cebulę, oliwki drobno kroimy i dodajemy do odsączonego tuńczyka. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie łyżką majonezu. Taka pasta świetnie smakuje na ciepłych, czosnkowych grzankach.
Dodatkowo robię mus z 1 avocado. Avocado obieramy, blendujemy i doprawiamy.
E.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz