Korzystając z tego,że miałam dziś gości, zrobiłam kilka przekąsek. Wszystkie łatwo i szybko się przyrządza. Jakość zdjęć musicie mi wybaczyć, po pierwsze nie mam w sobie ani krzty umiejętności fotograficznych, po drugie za pół godziny przychodzą goście więc czas mnie goni. Roladki z łososiem to lekka i świeża przekąska. Składniki (16 sztuk):
2 długie ogórki
2 opakowania łososia wędzonego ( ok 300 g)
1 czerwona cebula lub szczypior
opakowanie serka śmietankowego ( ok 300 g)
pieprz i sól
łyżka prażonego sezamu
Łososia i cebulę kroimy na drobne kawałki, a następnie łączymy z serkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Obrane ogórki kroimy na cienkie płaty, ale tylko część zewnętrzną czyli bez gniazda z nasionkami. Do tego również używam obieraczki do warzyw i owoców. Pojedyncze lub podwójne plastry smarujemy naszą pastą i rolujemy. Koreczki/ roladki możemy przekuć wykałaczką,żeby się nie rozpadały. Posypujemy sezamem. Smacznego! E.
o rany! jakie pyszności! wiele bym dała by spróbować!
OdpowiedzUsuń